ukenru
ribalka-namirivsya-ocholiti-protses-pidgotovki-zakonu-pro-kriptovalyuti

Рибалка намірився очолити процес підготовки закону про криптовалюти

 • 7376 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Народний депутат від Радикальної партії Сергій Рибалка планує очолювати робочу групу з підготовки нового законопроекту щодо ринку криптовалют в Україні. Про це "радикал" повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

За його словами, комітет ВР з питань фінансової та банківської діяльності запропонував об’єднати два раніше розроблених з цього приводу проекти законів в один документ.

Для його доопрацювання і створюється відповідна робоча група.

"До робочої групи ввійшли депутати з комітету. Ми з моїм колегою паном Різаненком будемо очолювати цю робочу групу. Туди будуть входити експерти, представники ринку, і ми повинні розробити законопроект, який буде підтриманий парламентом і введе в законодавче русло цей ринок", - сказав С.Рибалка.

Зауважимо, що це вже не перша спроба "радикала" вплинути на процес врегулювання ринку криптовалют в Україні. Минулого року він зареєстрував в парламенті законопроект "Про стимулювання ринку криптовалют та їх похідних в Україні" № 7183-1.

До авторського колективу цього документу він навіть включив свою дівчину - Анастасію Байбородіну. За два місці до цього під неї було створено громадську організацію - "Всеукраїнська Асоціація Криптовалют та Блокчейн".

Саме у статусі голови вказаної ГО А.Байбородіна стала співавтором проекту.

Колеги С.Рибалки по фракції назвали такий його жест "неетичним". 

Щодо суті ж запропонованого "радикалом" законопроекту висловилися експерти Bitcoin Foundation. На думку фахівців, документ С.Рибалки безглуздий і популістський.

"Повинні звернути увагу на значну сирість законопроекту, популістську складову, неповноту застосованої термінології, а найважливіше - непрозорий характер його створення", - зазначили в Bitcoin Foundation.

Можливо, саме тому низка депутатів ВР вже заявили, що не голосуватимуть за законодавчі пропозиції С.Рибалки

Українські Національні Новини

Політика