riatuvalni-hrupy-odeshchyny-zvilnyly-vzhe-maizhe-2-tysiachi-liudei-zi-snihovykh-pastok-kiper

Рятувальні групи Одещини звільнили вже майже 2 тисячі людей зі снігових пасток – Кіпер

 • 30972 переглядiв

Рятувальні команди в Одесі евакуювали 1 927 осіб, у тому числі 138 дітей, і відбуксирували 538 автомобілів в умовах снігових буревіїв, а також продовжують розчищати дороги і відновлювати роботу служб. Ситуація ускладнюється відсутністю належного доступу до КПВВ "Рені" та перебоями з опаленням через аварію на котельні.

Ситуація покращується, зокрема через стабілізацію погодних умов і меншу кількість відчайдушних людей, що вирішили суперечити стихії і будь-що вирушати в дорогу. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає УНН.

Силами рятувальних груп зі снігових пасток вже евакуйовано 1927 людей, з них 138 дітей. Відбуксовано 538 транспортних засобів, з них 18 автобусів та 12 карет швидких

- сказав він.

Деталі

Кіпер додав, що для розчищення доріг залучено 218 одиниць техніки ДСНС та понад 800 робітників.

Наразі, за його словами, в снігових заметах залишаються близько 150 авто та 300 людей.

"Робимо все можливе, аби якомога швидше завершити всі рятувальні операції. Залишайтеся в безпеці, без нагальної потреби не виходьте з дому, дайте можливість рятувальникам, поліцейським, енергетикам, комунальникам завершити роботу", - підкреслив Кіпер.

Він наголосив, що досі немає повноцінного проїзду до пункту пропуску "Рені".

"Сам пункт пропуску працює, але до цього часу повноцінного проїзду до нього немає. Випало дуже багато опадів", - уточнив він в ефірі марафону "Єдині новини".

Також очільник ОВА повідомив про ситуацію з електропостачанням в Одесі. Він розповів, що частина мікрорайону залишається без опалення через аварію, що сталася на котельні.

"Всі служби працюють для того, щоб відновити тепло. Щоб розібрати завали, які трапилися, і запустити резервний котел. Щоб уже в ніч забезпечити теплом квартири. Це в найкращому випадку. Якщо будуть якісь зміни – готуємо школи, щоб там зробити пункти обігріву", - уточнив він.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У російській тулі вночі безпілотник атакував оборонний завод

     • 35908 переглядiв