rf-vkotre-pidtverdzhuie-shcho-ne-bazhaie-myru-tspd-pro-vidmovu-moskvy-braty-uchast-u-samiti-myru

рф вкотре підтверджує, що не бажає миру: ЦПД про відмову москви брати участь у Саміті миру

 • 24739 переглядiв

Росія відмовляється брати участь у Мирному саміті за підтримки багатьох держав та організацій, підтверджуючи своє небажання миру та бажання продовжувати агресивну війну проти України.

росія відмовляючись від участі у Саміті миру, який підтримали десятки держав та організацій світу, вкотре підтверджує, що насправді не бажає миру, а прагне продовження загарбницької війни проти України. Про це УНН повідомляє з посиланням на Центру протидії дезінформації при РНБО.

Заступник голови мзс рф михайло галузін заявив, що російська сторона не збирається брати участь у наступному засіданні Саміту миру, який ініціює Україна. Він назвав Формулу миру "ультиматумом", а запрошення росії – "спробою реабілітуватися за провальний саміт у Швейцарії

- інформує ЦПД.

Водночас зазначається, що  представник москви заявив про "свідоме ігнорування інших ініціатив щодо врегулювання української кризи". 

Таким чином рф вкотре намагається дискредитувати мирні ініціативи України та відвернути увагу світу від заснованої на статуті ООН та міжнародному праві Української формули миру, просуваючи свої "мирні плани", які фактично є черговими зазіханнями на суверенітет України. Відмовляючись від участі у Саміті миру, який підтримали десятки держав та організацій світу, москва вкотре підтверджує, що насправді не бажає миру, а прагне продовження загарбницької війни проти нашої держави

 - інформує ЦПД.

Доповнення

Заступник міністра закордонних справ росії михайло галузін заявив, що росія не збирається брати участь у другому мирному саміті щодо України, попри те, що Київ хоче запросити туди представників рф.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що необхідно організувати другий Саміт миру цього року, який стане вирішальним. Для цього Україні потрібна підтримка від США.

Окрім того, Зеленський переконаний, що представники із росії повинні будуть присутні на Другому саміті миру, який передбачає план із усіма пунктами того, як повинна закінчитись війна.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    За 30 метрів від Тиси виявили ще одного потопельника

     • 10577 переглядiв