ukenru
rezonansna-dtp-u-kharkovi-sud-dopitav-narkologa-yaka-oglyadala-zaytsevu

Резонансна ДТП у Харкові: суд допитав нарколога, яка оглядала Зайцеву

 • 14808 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. У кримінальному провадженні щодо ДТП з шістьма загиблими, яка сталася у центрі Харкова, допитали свідка, лікаря-нарколога Олену Федірко, яка оглядала підозрювану Олену Зайцеву після наїзду на пішоходів, передає кореспондент УНН.

Так, на сьогоднішнє засідання з'явилися свідок у справі Олена Федірко – лікар-нарколог, яка оглядала Зайцеву після ДТП.

Свідок повідомила, що на момент огляду Зайцева була у "ясній свідомості".

Федірко зазначила, що зовнішніх ознак алкогольного або наркотичного вживання у Зайцевої не були виявлені.

На запитання, які були зіниці у Зайцевої, свідок відповіла: "По-моєму, були звужені". Вона пояснила, що для цього може бути "маса причин: може бути струс головного мозку, може бути наркотичне сп'яніння".

Федірко пояснила, що висновок щодо встановлення факту вживання Зайцевою опіатів, вона зробила "на підставі хіміко-токсикологічного дослідження".

Відповідаючи на уточнююче запитання судді, чи перебувала Зайцева у стані наркотичного сп'яніння, Федірко відповіла: "Ні. Після огляду такого висновку не зробила. Після хіміко-токсикологічного дослідження також ні".

Федірко, відповідаючи на запитання адвоката іншого обвинуваченого Геннадія Дронова, зазначила, що наявність в організмі Зайцевої опіатів не свідчить про те, що вона перебувала у стані наркотичного сп'яніння:

"- Який факт ви встановили? - запитав Перепелиця.
- Вживання опіатів.
- Опіати є наркотичними засобами?
- Так.
- Якщо у особи в організмі є наркотичні засоби, то це про що свідчить?
- Про те що вони є.
- І про те, що особа знаходиться у стані наркотичного сп'яніння?
- Ні. Це можуть бути лікарські засоби. Або наркотичне сп'яніння, яке було три доби тому, а це - залишилися сліди опіатів".

Також під час судового засідання повторно допитали потерпілого у справі Ігоря Берченка, батька загиблої Діани Берченко та постраждалої Оксани Євтєєвої.

Суд оголосив перерву у засіданні та призначив наступне засідання на середу, 23 січня, на 14:00.

Як повідомляв УНН, правоохоронці, за попередньою інформацією, знайшли ключового свідка у справі, лікаря-нарколога Олену Федірко.

Перед початком судового засідання у вівторок, 22 січня, Федірко уточнила, що наркотичного сп’яніння у Зайцевої не ідентифікували.

Ще 7 серпня 2018 року суд задовольнив клопотання про проведення розшукових заходів щодо Федірко.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, внаслідок чого загинули шестеро осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП