ukenru
reznikov-rosiya-zi-svoyimi-proksi-sama-zirvala-perevirku-pid-shumami

Резніков: Росія зі своїми проксі сама зірвала перевірку під Шумами

 • 20336 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Росія і її проксі зірвали перевірку позицій українських військових поблизу Шумів на Донбасі, тому що розуміла, що "на виході" отримає негативний результат. Про це сказав під час виступу в парламенті віце-прем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков, передає кореспондент УНН.

Під час виступу Резніков зазначив, що однією з складових гібридної війни є інформаційна війна, в тому числі одна з її складових – це поширення міфів про ТКГ. Один з них - міф про суб'єктивізацію і визнання квазіутворень російських проксі на території ОРДЛО.

"Ніколи про це не йшлось і не буде йти, і це крапка", - сказав віце-прем’єр.

"Міф про так звану інспекцію позицій українських військових у Шумах – пробачте, але це – відверта маячня. Це російський наратив. Росія зі своїми проксі сама зірвала перевірку, яка мала відбутись, тому що розуміла, що на виході отримає негативний результат. Адже мова йшла про "сіру зону", і виключно для підтвердження звіту СММ ОБСЄ, в якому чітко зазначено, що будь-яких порушень з боку України установленого режиму тиші немає", - заявив він.

Зі слів Резнікова, Україна повністю підтримує мандат ОБСЄ, тільки організація має мандат на верифікацію припинення вогню.

Нагадаємо, інспекція українських позицій за участю представників ОРДЛО біля селища Шуми під Горлівкою, запланована на 10 вересня, була відтермінована — окупанти докорінно змінили свою позицію щодо домовленостей.

Як повідомлялося, бойовики на Донбасі після скасування спільної інспекції у районі Шумів, запланованої на 14 годину 10 вересня, обстріляли ці позиції, де мала відбутись зустріч СЦКК та ОБСЄ.

Українські Національні Новини

Політика