ukenru
reznikov-proekt-pro-perekhidniy-period-potrapit-do-parlamentu-des-za-piv-roku

Резніков: проект про перехідний період потрапить до парламенту десь за пів року

 • 12825 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Віцепрем'єр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков прогнозує, що проект закону про державну політику перехідного періоду буде остаточно оформлений і поданий до Верховної Ради через 4-6 місяців. Про це він повідомив на телеканалі "Дом", пише УНН.

Цитата: 

"Зараз це національний діалог, це обговорення, а потім вже буде офіційна процедура. І якщо пройтися процедурою, то, в принципі, період з моменту реєстрації його як урядового й до потрапляння в парламент триватиме від 4 до 6 місяців", — сказав міністр.

Етап підготовки

Законопроєкт наразі передбачає вибори на деокупованій території тільки після демілітаризації та повного роззброєння.

Резніков також повідомив, що "з моменту, коли проєкт буде зареєстрований як урядовий, розпочнеться процедура його детального розгляду й узгодження з усіма відомствами, включаючи Міністерство юстиції".

"Попередню оцінку від моїх колег-міністрів я отримав позитивну, що цей закон потрібен, він правильний і стратегічно, і політично, і концептуально. Але в деталі їхні команди не занурювалися ще, саме через те, що ми досі перебуваємо в режимі первинного обговорення з експертним середовищем. Тому сьогодні сказати, що Мін'юст з нами згармонізувався, ще зарано, але ми це зробимо", — розповів він.

Нагадаємо

11 січня 2021 року Мінреінтеграціі оприлюднило для ознайомлення текст проєкту закону "Про державну політику перехідного періоду".

Раніше Резніков заявив, що законопроєкт про державну політику перехідного періоду є рамковим і буде вимагати ухвалення окремих профільних законів. Зокрема, про амністію, вибори, люстрацію та конвалідацію. Також він акцентував на обов'язковій амністії після деокупації, якій не підлягають військові злочини та злочини проти людяності. Міністр вважає, що для деокупованих територій необхідно ухвалювати й новий закон про люстрацію — на основі та за стандартами ООН.

Українські Національні Новини

Політика