ukenru
reyderske-zakhoplennya-elevatora-u-kharkovi-apelyatsiyi-pidozryuvanikh-znyali-z-rozglyadu

Рейдерське захоплення елеватора: у Харкові апеляції підозрюваних зняли з розгляду

 • 7909 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. У Харкові почалася процедура ліквідації Апеляційного суду Харківської області. Про це повідомила прес-служба суду, передає УНН.

"Указом Президента України "Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах" від 29 грудня 2017 року № 452/2017 постановлено ліквідувати Апеляційний суд Харківської області", - йдеться в повідомленні.

Також згідно з Указом Президента України від 28 вересня 2018 року № 297/2018 21 суддю, які здійснювали правосуддя в Апеляційному суді Харківської області, перевели до новоутвореного Харківського апеляційного суду.

Початком роботи новоутвореного суду буде день опублікування в газеті "Голос України" повідомлення голови відповідного суду про початок роботи новоутвореного суду.

"Усі судові справи та матеріали на даний час передаються до новоутвореного суду, який запрацює після офіційного оголошення", - зазначили у прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міськсуд у Яремче перестав здійснювати правосуддя через відсутність суддів

Як повідомила у коментарі УНН прес-секретар суду Євгенія Бондаренко, наразі ніякі провадження не призначаються до розгляду.

"Правосуддя на даний час у нас (у суді, - ред.) не здійснюється. Усі справи канцелярією суддів, коли запрацює новоутворений суд, будуть перерозподілені. Усі провадження вже будуть розглядатися в новому суді", - уточнила Бондаренко.

Зазначимо, що на сьогодні був призначений розгляд апеляційних скарг захисників 11 підозрюваних, у тому числі й Олега Ширяєва, у спробі рейдерського захоплення комплексу "Зерновий елеватор" у Харківській області. Однак у зв'язку з початком процедури ліквідації суду апеляційні скарги зняли з розгляду.

Як повідомляв УНН, 11 вересня сталася масова бійка зі стріляниною на місцевому елеваторі у селищі Занки Харківської області. У ній взяли участь кілька десятків людей. Внаслідок сутичок постраждали семеро осіб. Суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою 22 підозрюваним в участі в сутичках.

Також затримали колишнього керівника "Східного корпусу" Олега Ширяєва за підозрою в організації рейдерського нападу. Його суд також арештував.

Апеляційний суд Харківської області залишив під вартою 12 підозрюваних у злочині. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП