ukenru
reuters-tramp-zaproponuye-kongresu-na-21-skorotiti-obsyag-inozemnoyi-dopomogi-v-2021-rotsi

Reuters: Трамп запропонує Конгресу на 21% скоротити обсяг іноземної допомоги в 2021 році

 • 12334 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Білий дім в своєму бюджетному запиті на 2021 фінансовий рік (почнеться 1 жовтня 2020 року - ред.) запропонує Конгресу США на 21% скоротити обсяг допомоги іноземним державам, збільшивши при цьому кошти на протидію Росії та Китаю. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

За даними представника вашингтонської адміністрації високого рангу, рівень допомоги Україні в бюджетній заявці збережений на рівні 2020 року.

Нагадаємо, обсяг програм допомоги США для України на 2020 рік становить майже 700 млн долларів.

Білий дім у своїй бюджетній заявці на 2021 рік має намір зберегти нинішній рівень фінансування програм військової допомоги Україні по лінії Держдепартаменту і Пентагону.

В двох останніх бюджетних заявках адміністрація президента США Дональда Трампа пропонувала скоротити військову допомогу Києву по лінії Держдепартаменту до 20 млн доларів.

Проте обидва рази Конгрес відкидав цю пропозицію і виділяв Україні 115 млн доларів в рамках програми так званого іноземного військового фінансування.

Згідно з джерелами The Washington Post, в нинішньому році американський уряд спочатку теж хотів скоротити витрати на військову допомогу Україні по цій лінії до 20 млн доларів, проте пізніше відмовився від цієї ідеї.

Тепер влада США має намір відразу запитати 115 млн доларів на програму іноземного військового фінансування Держдепартаменту і 250 млн доларів по лінії Пентагону.

Українські Національні Новини

Новини Світу