reuters-indiia-vede-peremovyny-z-rf-shchodo-dovhostrokovoi-naftovoi-uhody

Reuters: Індія веде перемовини з рф щодо довгострокової нафтової угоди

 • 15229 переглядiв

Державні нафтопереробні компанії Індії ведуть переговори з рф щодо укладення довгострокової угоди про імпорт нафти, при цьому тривають дискусії щодо таких умов, як валюта платежу.

Державні нафтопереробні компанії Індії ведуть переговори з Росією про укладення довготермінової угоди про імпорт нафти. Про це з посиланням на власні джерела пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

За інформацією видання, Індія та РФ ще не узгодили умови імпорту нафти, зокрема валюту, в якій будуть здійснюватись платежі.

Спільні переговори державних нафтопереробних компаній із Росією вже ведуться

- повідомив анонімний співрозмовник видання.

Зазначається, що приватні нафтопереробні компанії Nayara Energy та Reliance Industries вже уклали термінові угоди про імпорт російської нафти.

росія запустила виробництво танкових боєприпасів в Індії05.07.24, 20:40

Пізніше індійські приватні нафтопереробні компанії можуть приєднатися до переговорів.

Доповнення

В Reuters зауважили, що наразі РФ є найбільшим постачальником нафти до Індії - третього за величиною імпортера та споживача нафти у світі.

Індія стала найбільшим покупцем російської морської нафти зі знижкою, оскільки західні компанії відмовляються від закупівель через санкції, запроваджені проти рф за повномасштабне вторгнення в Україну.

Нагадаємо

Білий дім виступає проти нових санкцій щодо російських нафтових танкерів, побоюючись, що це може призвести до підвищення цін на бензин і нашкодити передвиборчій кампанії Байдена.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Як допомогти тваринам у спеку: поради від кінологів

     • 30403 переглядiв