restorani-lvova-dnipra-y-odesi-vidkriti-do-23-00-v-asotsiatsiyi-rozpovili-yak-dodatkova-godina-vplivaye-na-byudzhet-zakladiv

Ресторани Львова, Дніпра й Одеси відкриті до 23:00: в асоціації розповіли, як додаткова година впливає на бюджет закладів

 • 599207 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер сьогодні заявив про продовження роботи закладів харчування на одну годину - до 23:00. До цього такі привілегії мали лише Львів та Дніпро. Чому ресторанам так важлива ця додаткова година, в екслюзивному коментарі УНН розповів виконавчий директор асоціації «Національна ресторанна асоціація України» Микола Бляшин.

За його словами, лише одна додаткова година в літній час може додати до обороту 10-15%. А це і додаткова заробітна плата і сплата податків.

Цитата

«В умовах війни ці відсотки дуже важливі. Кожна гривня - вона дуже важлива. Це робочі місця, це податки. Нагадаю, що за нашими попередніми оцінками станом на січень 2023 року галузь сплатила лише в місті Києві понад 540 млн грн податків в державний бюджет», - повідомив він.

Бляшин також нагадав, що початку липня «Національна ресторанна асоціація України» звернулася до Ради оборони Києва з проханням розглянути питання про продовження часу роботи закладів громадського харчування. Утім, поки що позитивного рішення не отримала.

«Львів і Дніпро працюють без таких обмежень. Одеса – сьогодні голова ОВА запевнив, що теж будуть працювати до 23 години. Знаємо що «Макдональдс» підтримує такі ініціативи, ЄБА теж. І це правильно, адже краще мати прозорі правила, ніж обмеження, зміст яких шкодить бізнесу», - заявив Бляшин.

Нагадаємо

Кіпер дозволив одеським ресторанам працювати до 23 години.

«Пішли назустріч бізнесу, внесли зміни до спільного наказу. Відтепер заклади громадського харчування можуть, за бажанням, працювати до 23:00», - написав він.

Обмеження залишаються по розважальним заходам: гучна музика, прожектори, дискотеки мають як і раніше закінчуватися до 22:00, додав Кіпер.

Також нагадаємо, Кіпер дозволив відкрити пляжі, але за умови створення заходів безпеки: сітки від мін, спостережно- рятувальні пости, гучномовці і т.д.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі