reportazh-iz-sudzhi-rosiia-zavela-spravu-na-zhurnalistiv-z-italii

Репортаж із суджі: росія завела справу на журналістів з Італії

 • 15009 переглядiв

ФСБ РФ порушила кримінальну справу проти журналістів Rai за незаконний перетин кордону та зйомку в Суджі Курської області. Максимальне покарання за цією статтею - п'ять років ув'язнення.

Федеральна служба безпеки (ФСБ) рф відкрила справу щодо журналістів з Італії через їх репортаж із суджі курської області рф, яка наразі контролюються військами України. Про це повідомили у ФСБ, передає УНН з посилання на DW.

Федеральна служба безпеки (ФСБ) рф порушила кримінальну справу стосовно іноземних журналістів - оператора італійської держтелерадіокомпанії Rai Сімоне Траїні та кореспондентки Стефанії Баттістіні

- йдеться в повідомленні.

Справа заведена за ч. 3 ст. 322 КК рф - "про перетин держкордону рф без дійсних документів на право в'їзду", скоєному "групою осіб".

За версією російського відомства, репортери незаконно перетнули кордон і здійснили відеозйомку в суджі курської області.

Крім того, повідомляється, що проводиться правова перевірка щодо іноземного кореспондента Ніка Пейтона Уолша, "за результатами якої буде ухвалено процесуальне рішення", заявили у ФСБ.

Максимальне покарання за цією статтею - п'ять років в'язниці.

Контекст

Днями італійський телеканал Rai 1 опублікував власний репортаж із Суджі Курської області рф, яка наразі контролюються військами України. У зв'язку з цим москва викликала до МЗС посла Італії.

Раніше сюжет з підконтрольної Україні території курської області записали й українські журналісти.

Анна Мурашко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Monobank третю добу знаходитися під DDoS-атакою

     • 82859 переглядiв