remonty-na-dvokh-blokakh-aes-ta-pokholodannia-shmyhal-skazav-chomu-pokrashchylasia-sytuatsiia-zi-svitlom

Ремонти на двох блоках АЕС та похолодання: Шмигаль сказав, чому покращилася ситуація зі світлом

 • 15651 переглядiв

Ситуація в енергетиці України стабілізувалася завдяки ремонтам на АЕС та зниженню температури. Уряд запустив програми підтримки розподіленої генерації та скасував мито на імпорт енергообладнання.

Ситуація в енергетиці України стабілізувалася завдяки ремонтам на АЕС та зниженню температури, повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок за підсумками засідання уряду, пише УНН.

Завдяки завчасному завершенню ремонтів на двох блоках атомних станцій та зниженню температури повітря ситуація в енергетиці стабілізувалася

- написав Шмигаль у Telegram.

Водночас, з його слів, продовжується підготовка до осінньо-зимового періоду та розвиток альтернативних джерел генерації. "Уже запустили програми державної підтримки побудови розподіленої генерації. Є перші приклади кредитування бізнесу та фізичних осіб для посилення енергетичної стійкості", - вказав Прем'єр.

Він також вказав, що Президент Володимир Зеленський підписав закон про зняття ввізного мита й ПДВ для енергообладнання. "З 27 липня закон набув чинності. Тепер у пільговому режимі громадяни та бізнес можуть завозити електрогенератори, інвертори, акумулятори, зарядні станції тощо", - зазначив Шмигаль.

З мінімальними обмеженнями або й взагалі без відключень: радник Шмигаля з енергетики дав прогноз на наступні три місяці30.07.24, 08:55

Популярні

Новини по темі

Глава МЗС Ізраїлю закликав виключити Туреччину з НАТО

 • 13198 переглядiв