Зокрема, виробництво виноматеріалів для шампанського та ігристих вин склало 1,9 млн дал., коньячних виноматеріалів — 2,4 млн дал., столових — 5,01 млн дал., кріплених — 311 тис. дал.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У KOKTEBEL розповіли, як пити коньяк за французьким правилом трьох “С”
У Держстатистики також повідомили, що минулого року в Україні на виноматеріали було перероблено 124,2 тис. т. винограду: 14 тис. т. винограду сорту “аліготе”, 6,6 тис. т. сорту “мерло”, 5,4 тис. т. сорту “ркацителі”, 5 тис. т. сорту “піно (білий, чорний, сірий)”, 3,1 тис. т. сорту “одеський чорний”, 954 т. сорту “сухоліманський” та ін.
Найзавзятіше попрацювати підприємці Одеської області, переробивши 83,4 тис. т. винограду. Також, плідно попрацювали підприємці Миколаївщини та Херсонщини — у 2019 році вони переробили 20,9 тис. т. та 14,9 тис. т. ягід на виноматеріали.
Як писав УНН, західні області України вийшли в лідери за витратами на алкоголь.