ukenru
regioni-ispaniyi-vvodyat-zhorstki-obmezhennya-cherez-zrostannya-kilkosti-vipadkiv-covid-19

Регіони Іспанії вводять жорсткі обмеження через зростання кількості випадків COVID-19

 • 17055 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Іспанський регіон Каталонії планує вимагати підтвердження вакцинації від COVID-19 або негативного тесту для відвідування барів, ресторанів і стадіонів, тоді як інші регіони наполягають на введенні подібних обмежень, щоб приборкати зростання рівня зараження коронавірусом. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Остання хвиля коронавірусної інфекції в Іспанії, яка повністю вакцинувала 79% свого населення, залишається значно нижчою за рівень, який спостерігається в Австрії та Нідерландах, але влада бачить ризик того, що вона швидко виходить з-під контролю.

Прессекретар регіонального уряду Каталонії Патрісія Плая повідомила журналістам, що адміністрація буде добиватися судового схвалення на COVID-пропуск, щоб "знизити ризик зараження та уникнути перевантаження системи охорони здоров'я".

Обов’язкові COVID-пропуски, розглядаються як порушення фундаментальних громадянських свобод, вимагають схвалення регіональних судів Іспанії.

Каталонія, багатий північно-східний регіон, має 14-денний рівень зараження в 183 випадки на 100 тисяч людей, що вище середнього по Іспанії - 132.

Завантаженість ліжок інтенсивної терапії пацієнтами з COVID-19 по всій країні в середньому становить скромних 5%, але в деяких регіонах, таких як Каталонія та Арагон, цей показник перевищує 11%.

У Наваррі, влада заявила, що в середу вони будуть чекати на схвалення судом COVID-пропусків в ресторанах і нічних клубах під час різдвяних свят.

Після того, як суд сусіднього регіону Басків відхилив клопотання про надання пропусків на COVID-19 в ресторанах, влада заявила, що може оголосити надзвичайний стан, якщо тиск на лікарні посилиться.

У разі схвалення, жорсткіші обмеження можуть послабити надії Іспанії, заманити мільйони туристів на свята, але уряд залишається оптимістичним, що туризм досягне 66% від рівня до пандемії в четвертому кварталі.

Додамо

Щоб подолати зростання кількості коронавірусної інфекції, Іспанія пропонує ревакцинацію проти COVID-19 людям у віці 60 років і старше, медичним працівникам і вразливим групам, а також планує зробити це ширшим масам населення.

Українські Національні Новини

Новини Світу