ukenru
razumkov-zamozhni-deputati-skarzhatsya-na-shtrafi-cherez-negolosuvannya

Разумков: заможні депутати скаржаться на штрафи через неголосування

 • 16520 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. На депутатів діють штрафи. Навіть заможні нардепи скаржаться, що їм можуть не виплатити зарплату через неголосування. Про це розповів в інтерв'ю виданню "Фокус" спікер парламенту Дмитро Разумков, передає УНН.

"Думаю, найближчим часом ми розглянемо ініціативи про посилення відповідальності за неперсональное голосування і введемо додаткові норми, які зроблять кнопкодавство практично нереальним. Можливо, будемо обговорювати введення штрафів. Як виявилося, на депутатів це діє. Я коли сюди йшов, думав, що депутати до штрафів будуть ставитися поверхово, але ви не уявляєте, скільки до мене приходить колег, які скаржаться, що їм через неголосування можуть не виплатити зарплату", - сказав Разумков.

Також він додав, що приходили скаржитися ті, на кого і не міг подумати.

"Серед них є заможні депутати. Я прихильник того, щоб народний депутат втрачав мандат, якщо він займається кнопкодавством. Ми зверталися до Конституційного Суду з відповідним законопроектом, там сказали, що документ не відповідає Конституції. Думаю, будемо напрацьовувати можливість подачі даного питання повторно, але в іншій інтерпретації, щоб до кінця каденції змогли за це проголосувати", - зазначив він.

Як повідомляв УНН раніше, депутати, які не виходили на роботу, або пропускали засідання Верховної Ради, заплатили понад 30 млн грн штрафів за минулий рік.

Українські Національні Новини

Політика