ukenru
rashisti-zmushuyut-ukrayinskikh-vchiteliv-vikladati-za-standartami-rf-na-okupovanikh-teritoriyakh

Рашисти змушують українських вчителів викладати за "стандартами рф" на окупованих територіях

 • 133052 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Окупанти продовжують примусову інтеграцію українських дітей у російський простір. На тимчасово окупованих територіях українські педагоги проходять відповідну перекваліфікацію за "стандартами рф". Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Деталі 

Близько 3,5 тисяч вчителів вже проходять відповідну перекваліфікацію з метою підготовки до роботи на тимчасово захоплених територіях.

Цитата

"Акт примушення до навчання та втручання в освітній процес є прямим порушенням права на культурну і національну ідентичність, гарантованого статтею 29 Конвенції ООН про права дитини, та права на освіту відповідно до статей 24 та 94 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо 

В районах Донецької області поблизу Маріуполя російські військові вирішили запровадити нові правила для українських школярів. Вони примушують дітей у зошитах вказувати належність районів до російської федерації.

Українські Національні Новини

Суспільство