ramshtainskyi-format-evoliutsionuie-zoseredzhuiuchys-na-dovhostrokovii-oboronnii-pidtrymtsi-ukrainy

Формат Рамштайн сфокусований на довгостроковій оборонній підтримці України

 • 35943 переглядiв

Рамштайнський формат зміщується в бік довгострокової підтримки України з систематичним плануванням оборонних спроможностей у таких сферах, як авіація і морська безпека. Понад 50 країн співпрацюють з Україною в рамках оновленого формату "Рамштайн 2.0".

Формат Рамштайн еволюціонує до довготермінових проєктів підтримки, що є дуже важливим кроком. У цьому переконаний очільник департаменту міжнародного оборонного співробітництва Геннадій Коваленко. Його слова цитує Military Media Center, передає УНН.

Йдеться про перехід від задоволення нагальних потреб до більш системної, планової, довгострокової роботи,

– зазначив під час брифінгу за підсумками 17-ої зустрічі у формат Рамштайн Геннадій Коваленко, ТВО начальника департаменту міжнародного оборонного співробітництва.

Деталі

Полковник Коваленко також відзначив, посилаючись на слова заступниці Міністра оборони США, що з вересня союзники України фактично перейшли до роботи у форматі "Рамштайн 2.0". Цей формат станом на листопад 2023 року об’єднує 54 країни. І означає, що Україна працюватиме із союзниками у п’яти довгострокових коаліціях спроможностей на підтримку обороноздатності нашої держави. Зокрема, йдеться про роботу в галузях авіаційної, протиповітряної, танкової, артилерійської і коаліції з морської безпеки.

Начальник управління преси та інформації Міністерства оборони Ілларіон Павлю підкреслив, що партнери чудово розуміють потреби України: вони чітко класифіковані, розділені на нагальні, негайні проєкти і на довготермінові потреби.

Нагадаємо

17-а зустріч Контактної групи з питань оборони України у рамках формату Рамштайн пройшла у середу, 22 листопада. Про основні результати цієї зустрічі розповів міністр оборони України Рустем Умєров.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїльська армія ліквідувала командувача ВМС ХАМАСу

     • 30411 переглядiв