ukenru
ramshtain-21-ochikuietsia-formalizatsiia-paketiv-viiskovoi-dopomohy-i-fokus-na-koalitsiiakh-nardep--2

Рамштайн-21: очікується формалізація пакетів військової допомоги і фокус на коаліціях - нардеп

 • 17312 переглядiв

Чернєв очікує формалізації пакетів допомоги від США, Великої Британії та Німеччини, зосереджуючись на восьми коаліціях для ефективної та своєчасної допомоги, пріоритетами якої є снаряди, системи протиповітряної оборони, бронетехніка та ракети великої дальності ATACMS для боротьби з територіальними втратами та дефіцитом боєприпасів.

На сьогоднішньому засіданні у форматі "Рамштайн" очікується формалізація пакетів допомоги від США, Великої Британії та Німеччини, а також фокус на роботі коаліцій. Про це заявив заступник голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв в ефірі телемарафону, пише УНН.

Я думаю, що тут буде формалізовано те, що вже було сказано нашими партнерами, це і пакет Сполучених Штатів, і пакет допомоги від Великої Британії та Німеччини, які були анонсовані нещодавно. Ну і, в принципі, більше конкретизації по напрямку. Тому що зараз в форматі "Рамштайн" буде сфокусована робота на роботі коаліцій, які були створені протягом останнього року

- сказав Чернєв, відповідаючи на запитання, чого очікує від сьогоднішнього "Рамштайну".

З його слів, ідеться про вісім коаліцій - від бронетанкової до коаліції дронів. "Формалізація таких коаліцій, я думаю, що буде більш ефективно, для того, щоб отримувати вчасно допомогу, і там певними логістичними шляхами", - зазначив він.

"Точно у нас на порядку денному серед пріоритетів є снаряди, є системи ППО і ракети до них, є бронетехніка і далекобійні ракети. Ті самі ATACMS, про які ми так довго просили. І я думаю, що якраз такий 300-кілометровий ATACMS також мають бути в найближчих пакетах, але через таке зволікання, зокрема, у Сполучених Штатах із виділенням пакету допомоги, ми бачили результати на фронті. Це і втрата територій, це просто мізерні норми використання боєприпасів на добу, що призводило до загибелі наших захисників і захисниць зокрема. Але зараз, здається, що якось маховик закрутився, вже і Велика Британія оголошує найбільший пакет допомоги за весь час повномасштабної війни, Сполучені Штати на мільярд", - вказав Чернєв.

23.04.24, 12:03 • [views_0]

Юлія Шрамко

Війна