ramshtain-17-holova-pentahonu-zaklykav-kontaktnu-hrupu-nadaty-ukraini-zasoby-ppo

"Рамштайн-17": голова Пентагону закликав контактну групу надати Україні засоби ППО

 • 22199 переглядiв

Міністр оборони США Ллойд Остін закликав контактну групу надати Україні системи протиповітряної оборони

Міністр оборони США Ллойд Остін виступив з Пентагону на відкритті засідання Контактної групи з оборони України, 17-ої зустрічі у форматі "Рамштайн", у віртуальному форматі. Голова Пентагону закликав групу надати Україні засоби протиповітряної оборони в очікуванні зими, передає УНН.

Деталі

На початку засідання, до якого долучився міністр оборони України Рустем Умєров, голова Пентагону нагадав про свою нещодавню поїздку в Україну.

І моє послання їм було простим: ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми зосереджені на підтримці України, на фоні того, як вона продовжує боротися цією зимою та захищає свою критичну інфраструктуру

- сказав Остін, заяву якого оприлюднив Пентагон.

Міністр оборони США наголосив, що "понад 20 місяців народ України демонстрував світові силу вільного народу протистояти агресії путіна". "Україна повернула 50 відсотків території, втраченої з лютого 2022 року", - зазначив Остін.

"І боротьба України за свободу має значення для всіх нас. Як сказав президент Байден, коли тирани не платять ціну за свою агресію, вони продовжують загрожувати світу", - вказав він.

Зі слів голови Пентагону, контактна група уже виділила понад 80 мільярдів доларів на безпекову допомогу Україні після того, як кремль розпочав своє невиправдане вторгнення.

Це момент глобального виклику. Але не помиляйтеся. Сполучені Штати цілком спроможні продовжувати нашу рішучу підтримку Україні, навіть якщо ми підтримуємо Ізраїль у скрутну годину. Тому, оскільки Україні очікує чергова зима у час війни, я закликаю цю групу надати Україні засоби протиповітряної оборони, щоб захистити її народ

 - наголосив Остін.

Міністр оборони США також вказав, що "як ніколи впевнений, що український народ залишиться стійким перед обличчям труднощів. Це тому, що вони борються за свої домівки, за свої родини та за своє майбутнє".

"Коли ми намагаємося підтримати нашого партнера, ми повинні творчо думати про те, як ми можемо продовжувати задовольняти потреби України. Сполучені Штати залишаються відданими виконувати свою роль", - наголосив він.

Остін підкреслив, що з нетерпінням чекає на "обговорення того, як ми можемо працювати разом, щоб задовольнити інші невідкладні потреби України". "І ми також продовжимо обговорювати шляхи допомоги Україні у розбудові її майбутньої сили", - додав він. 

Я з нетерпінням чекаю спільної роботи над визначенням лідерів і учасників кожної з наших "коаліцій можливостей". Ми вже організували коаліції, зосереджені на розбудові ВПС України та її інформаційно-технологічних можливостей. І сьогодні ми обговоримо прогрес, досягнутий з моменту нашої останньої зустрічі в розробці нової коаліції засобів протиповітряної оборони наземного базування

- повідомив міністр оборони США.

У цьому контексті він наголосив, що "цінує лідерство Німеччини та Франції в організації цієї важливої ініціативи". "Минулого тижня вони провели своє перше обговорення коаліції у віртуальному форматі. І ми збираємо ресурси з усієї Контактної групи, щоб підтримати ці зусилля", - вказав Остін.

"Тож я з нетерпінням чекаю почути новини від наших поточних коаліцій із можливостей, а також плани щодо створення нових", - підсумував він.

Нагадаємо

Попереднє засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" відбулося 11 жовтня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. 

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі