raketi-taurus-dozvolili-b-ukrayini-trimati-pid-vognevim-kontrolem-vsi-okupovani-teritoriyi-vklyuchno-z-krimom-ekspert

Ракети Taurus дозволили б Україні тримати під вогневим контролем всі окуповані території включно з Кримом - експерт

 • 767332 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Німецькі ракети Taurus у разі передачі дали б Україні можливість тримати під вогневим контролем всі окуповані території, включно з Кримом. Також вони б дозволили Силам оборони уражати портові інфраструктурні об’єкти рф на території окупованих районів Криму. Про це журналісту УНН повідомив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Цитата

«У них (ракет Taurus – ред.), на відміну від Storm Shadow, більша дальність ураження - до 500 км. Бойова частина - приблизно до 500 кг. Летить на низькій відстані від поверхні землі, що робить її практично невразливою для систем ППО, при чому не тільки російських. Тобто це сучасні зразки високотехнологічної зброї», - сказав Снєгирьов.

Окрім того, Снєгирьов розповів, чому важливо Україні отримати ракети Taurus.

«Це можливість нанесення ударів по інфраструктурних об’єктах російської окупаційної армії в оперативному їх тилу. Ми можемо тримати під контролем всю логістичну складову, а це місця постійного місця розташування особового складу, накопичення важкої бронетехніки. Тобто всі окуповані території України включно з Кримом будуть під вогневим контролем з боку ЗСУ. А враховуючи точність ураження, ми можемо говорити, що це високоточна зброя, яка дала б можливість Силам України уражати як, власне, військові об’єкти, так і відповідно об’єкти критичної інфраструктури. Ідеться в першу чергу про портові інфраструктурні об’єкти на території окупованих районів Криму. По росії нам не дадуть бити, тому можемо говорити про блокування в першу чергу саме кримських портів», - зазначив Снєгирьов.

Також, за його словами, Україна мала б можливість завдавати удари по поромній переправі Єйськ-Маріуполь, по якій росіяни перекидають важку бронетехніку, особовий склад з тилових районів безпосередньо на окупованій території.

Доповнення

Секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи інформацію про побоювання Німеччини щодо передачі ракет Taurus, заявив, що нам є чим бити по території росії - власним виробництвом. Ракети Taurus потрібні для звільнення територій України.

Голова постійної делегації України у ПА НАТО, народний депутат Єгор Чернєв повідомляв, що ключові парламентські фракції досягли консенсусу щодо постачання Україні далекобійних ракет Taurus.

Напередодні у Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН), що входить до правлячої коаліції, висловилися за постачання Україні крилатих ракет Taurus.

Україна наприкінці травня звернулась до Німеччини з офіційним запитом надати їй крилаті ракети Taurus.

Однак міністр оборони Борис Пісторіус минулого тижня вкотре зазначив, що ФРН не надаватиме Україні далекобійні крилаті ракети зараз, бо вони "мають особливу дальність", щоб завдати удару по території рф і можуть спричинити "ескалацію конфлікту".

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ уразили російський пункт управління у Новій Каховці

     • 213587 переглядiв

    Нардепу Дубінському оголосили підозру

     • 254601 переглядiв