ukenru
radi-rekomenduyut-ukhvaliti-shtrafi-za-nenadannya-vidpovidi-na-deputatski-zapiti

Раді рекомендують ухвалити штрафи за ненадання відповіді на депутатські запити

 • 18991 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній раді ухвалити у другому читанні законопроект №3354 "Про внесення змін до статті 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог народного депутата України, Рахункової палати, члена Рахункової палати". Про це повідомляє УНН з посиланням на інформаційне управління Апарату ВР.

Так, під час підготовки надійшло 53 правок та пропозицій, з яких враховано 6 правок, враховано частково - 8, враховано редакційно - 3, відхилено - 36.

"За результатами обговорення комітет прийняв рішення затвердити враховані та відхилені пропозиції у порівняльній таблиці та рекомендує Верховній раді прийняти законопроект №3354 у другому читанні і в цілому", - йдеться у повідомленні.

Згідно з проектом закону за ненадання відповіді на звернення нардепа передбачається штраф від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За повторне ненадання відповіді протягом року передбачається штраф від 350 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Порушення встановлених законом строків надання відповіді на запит каратиметься штрафом від 400 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що 13 травня парламентарі ухвалили за основу законопроект №3354 щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог та перешкоджання діяльності народного депутата України, Рахункової палати, депутата місцевої ради.

Українські Національні Новини

Політика