ukenru
rada-zavtra-prodovzhit-rozglyad-movnogo-zakonu

Рада завтра продовжить розгляд мовного закону

 • 6140 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Верховна Рада України у вівторок, 9 квітня, продовжить розгляд закону "Про забезпечення і функціонування української мови як державної". Про це повідомила перший заступник голови ВР Ірина Геращенко під час Погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

"У вівторок, завтра, ми розпочнемо з вами нашу роботу з розгляду поправок до закону "Про забезпечення і функціонування української мови як державної", - зазначила Геращенко.

За її словами, наразі парламентарі пройшли 1200 із 2080 поправок до мовного закону, 862 поправки ще залишаються для розгляду.

При цьому вона додала, що в порядку денному також стоять запропоновані комітетами блоки питань з аграрної політики, інформатизації, ПЕК, а також питання ратифікації міжнародних договорів України. Актуальним залишається питання призначення виборів сільських і селищних голів.

Нагадаємо, для ухвалення закону про мову до ІІ туру президентських виборів може не вистачити голосів народних депутатів, оскільки вони будуть зайняті у виборчому процесі.

Верховна Рада 22 березня розглянула всього три поправки до цього законопроекту.

Українські Національні Новини

Політика