rada-ukrayina-nato-u-bryusseli-obgovorila-yak-zavaditi-zimovim-atakam-rosiyi-na-energoinfrastrukturu

Рада Україна – НАТО у Брюсселі обговорила, як завадити зимовим атакам росії на енергоінфраструктуру

 • 137072 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. У штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбулось засідання Ради Україна - НАТО, скликане за ініціативою української сторони. Основна тема - енергетична безпека і захист критичної енергетичної інфраструктури України. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України, передає УНН.

Деталі

Засідання відбулося під головуванням заступника Генерального секретаря Мірчі Джоане. Серед учасників - заступник міністра енергетики України Фарід Сафаров, заступник голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Олександра Потій, заступник начальника штабу Повітряних сил України Геннадій Шелудько.

Заступник генсека НАТО високо оцінив Україну за її стійкість до російських атак і за швидке та інноваційне відновлення електромереж. Союзники наголосили, що за жодних обставин чергова спроба росії використати зиму як зброю не має стати успішною і запевнили у готовності надати Україні необхідну для цього допомогу.

Цитата

«росія щоденно атакувала нашу енергетичну інфраструктуру протягом усього опалювального сезону торік. Аби її відновити і підготувати до зими, ми проводимо наймасштабнішу ремонтну кампанію. Але ворог продовжуватиме атаки. Найкращим захистом для наших енергооб’єктів є засоби протиповітряної оборони, і ми дякуємо союзникам за готовність допомогти у цьому напрямку», - прокоментував засідання міністр енергетики України Герман Галущенко.

Нагадаємо

Рада Україна - НАТО є спільним органом, де члени Альянсу та Україна збираються для консультацій у кризових ситуаціях та спільного ухвалення рішень. Цей орган був створений за результатами саміту НАТО, який відбувся у липні 2023 року у Вільнюсі за участі Президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині за час війни знищено або пошкоджено близько 30 тисяч об’єктів інфраструктури

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Вечірня атака на Харківщину: росіяни били з танків та БПЛА

     • 15207 переглядiв

    На Київщині пролунали вибухи, працює ППО

     • 132088 переглядiв

    В Україні почали працювати нові посли ПАР, Бангладеш і Гвінеї

     • 148211 переглядiв

    Атака на Одещину: росіяни завдали удару надзвуковим “Оніксом”

     • 20322 переглядiв

    Метеопрогноз на вихідні: дощ та мокрий сніг

     • 15438 переглядiв