rada-ukraina-nato-rozrobliaietsia-dorozhnia-karta-dlia-perekhodu-ukrainy-do-povnoi-operatyvnoi-sumisnosti-z-nato

Рада Україна-НАТО: розробляється "дорожня карта" для переходу України до повної оперативної сумісності з НАТО

 • 24386 переглядiв

У заяві Ради Україна-НАТО вказано на розробку "дорожньої карти" для забезпечення повної оперативної сумісності України з НАТО

У процесі розробки "дорожня карта" для переходу України до повної оперативної сумісності з НАТО. Про це ідеться у заяві за підсумками засідання Ради Україна-НАТО 29 листопада, пише УНН.

Ми розробляємо "дорожню карту" для переходу України до повної оперативної сумісності з НАТО

- ідеться у заяві Ради України-НАТО.

При цьому Рада Україна-НАТО вказала, що "ми перетворимо всеосяжний пакет допомоги на багаторічну програму зі сприяння у відновленні українського сектору безпеки та оборони та підтримки стримування та оборони України у довгостроковій перспективі". А також, що йде робота над розробкою нових проектів щодо гуманітарного розмінування, медичної реабілітації поранених українських військовослужбовців та розвитку оборонно-промислового потенціалу України на основі стратегічного огляду оборонних закупівель.

"Україна підтвердила свою відданість продовженню демократичних реформ та реформ сектору безпеки. Держави-члени НАТО надали Україні рекомендації щодо пріоритетних реформ. Рада НАТО-Україна вітає представлення Україною адаптованої Річної національної програми на 2024 рік і з нетерпінням очікує на її реалізацію. Міністри закордонних справ НАТО будуть проводити регулярну оцінку прогресу щодо адаптованої Річної національної програми. Альянс підтримуватиме Україну у здійсненні цих реформ на її шляху до майбутнього членства в НАТО", - сказано у заяві.

Як повідомляється, на засіданні міністри підбили підсумки реалізації розширеного пакету політичної та практичної підтримки, що надається Україні, узгодженого на саміті у Вільнюсі. "Міністри затвердили структуру РНУ та амбітну програму роботи на 2024 рік. У цьому контексті НАТО та Україна вже працюють і ухвалюють рішення спільно, на рівних, з широкого кола питань, включаючи оперативну сумісність, енергетичну безпеку, інновації, кіберзахист та стійкість. Ми й надалі розвиватимемо ці напрямки роботи. РНУ також зарекомендувала себе як надійний механізм проведення консультацій в умовах кризи. НАТО продовжує надавати Україні терміново необхідну нелетальну допомогу", - вказано у висновках.

Як повідомляється, Рада НАТО-Україна (РНУ) зібралася сьогодні вперше на рівні міністрів закордонних справ, у той час, як росія продовжує свою жорстоку військову агресію, "щоб діяти спільно з метою подальшого поглиблення відносин між НАТО та Україною". Як зазначається, "держави-члени залишаються непохитними у своєму зобов'язанні надалі нарощувати політичну та практичну підтримку України" і "продовжуватимуть надавати підтримку стільки часу, скільки потрібно". "Сильна, незалежна Україна є життєво важливою для стабільності євроатлантичного регіону", - вказано у заяві.

Нагадаємо

Рада Україна-НАТО 29 листопада зібралася на перше засідання на рівні міністрів закордонних справ. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час свого вступного слова висловив впевненість, що Україна одного дня стане повноцінним членом Альянсу

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Біля берегів Японії розбився військовий літак США

     • 25620 переглядiв