rada-ukhvalyla-zakonoproiekt-pro-ponovlennia-viiskovykh-u-zvanni-shcho-vidomou

Рада ухвалила законопроєкт про поновлення військових у званні: що відомо

 • 29983 переглядiв

Верховна Рада ухвалила закон про поновлення офіцерів, позбавлених військових звань у зв'язку з дисциплінарними стягненнями, у колишніх званнях під час воєнного стану, за умови позитивної атестації.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт, який передбачає, що під час дії воєнного стану, офіцери, позбавлені військового звання у дисциплінарному порядку, поновлюються в колишньому військовому званні незалежно від штатної посади. Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Олексія Гончаренка та картку законопроєкту №9316.

Верховна Рада погодила поновлення колишніх військових у званні (№9316),

повідомив Гончаренко.

Деталі

Відповідно до законопроєкту, під час дії воєнного стану офіцери, позбавлені військового звання у дисциплінарному порядку, поновлюються в колишньому військовому званні незалежно від штатної посади, яку вони займають за умови позитивної атестації, наказами начальників у підпорядкування яких вони проходять діючу військову службу або прирівняних до них осіб і вище.

У разі відсутності такої посадової особи (внаслідок розформування, ліквідації органу військового управління тощо) наказ видається вищою посадовою особою, яка має право видавати накази по особовому складу.

До поновлення офіцера в колишньому військовому званні та присвоєння йому чергового звання повторне позбавлення військового звання не допускається."Особа, поновлена у військовому званні, користується правами та пільгами, встановленими законодавством, відповідно до поновленого військового звання,

- йдеться в законопроєкті.

Нагадаємо

У травні Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт, який дозволить звільняти ув'язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби. До другого читання врахували норми, за якими скористатися умовно-достроковим звільненням не зможуть скористатися особи, які засуджені за корупційні та тяжкі злочини.

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі