rada-ukhvalila-zakonoproekt-schodo-verifikatsiyi-vidomostey-pro-patsiyentiv

Рада ухвалила законопроект щодо верифікації відомостей про пацієнтів

 • 762596 переглядiв

​​КИЇВ. 29 червня. УНН. Верховна Рада у четвер ухвалила у другому читанні і в цілому закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо верифікації відомостей про пацієнтів". Підтримав документ 251 нардеп, пише УНН.

Деталі

Згідно із пояснювальною запискою, закон має на меті спростити верифікацію даних у електронній системі охорони здоров’я з використанням Єдиного державного демографічного реєстру, Державного реєстру актів цивільного стану громадян та/або Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

В документі говориться, що функціональні можливості електронної системи охорони здоров’я повинні забезпечувати, зокрема, сумісність та електронну взаємодію центральної бази даних з іншими інформаційними системами та державними інформаційними ресурсами.

Для проведення верифікації пропонується визначити перелік відомостей про фізичних осіб, які будуть оброблятися та верифікуватися з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Обробка персональних даних в рамках верифікації буде здійснюватися на виконання повноважень, вищезазначеним законом.

Контекст
Користувачі соціальних мереж почали виявляти у своїх особистих кабінетах медичних інформаційних систем записи, які вони вважають фейковими.

Як повідомляв УНН, в системі Helsi почали з’являтися записи, що вони, нібито, відвідували певних лікарів, здавали аналізи, проходили процедури, хоча всього цього не було. У Helsi у відповідь на це порадили скаржитися на медичні заклади.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ВР змінила процедуру управління оборонними ресурсами

     • 680924 переглядiв

    На Харківщині трактор підірвався на боєприпасі

     • 535597 переглядiв

    гауляйтера Запоріжжя балицького засудили до 15 років

     • 657987 переглядiв