ukenru
rada-ukhvalila-zakonoproekt-pro-bezpeku-ta-yakist-donorskoyi-krovi

Рада ухвалила законопроект про безпеку та якість донорської крові

 • 19445 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №3648 про безпеку та якість донорської крові, що передбачає створення органу щодо ліцензування діяльності суб’єктів системи крові та контролю за ними. Відповідне рішення підтримав 251 народний депутат України, передає кореспондент УНН.

Законопроектом пропонується схвалити новий закон щодо безпеки та якості донорської крові та компонентів крові, забезпечивши відповідність його положень вимогам європейського регулювання.

Серед ключових положень проекту закону, зокрема, забезпечення створення та функціонування в Україні компетентного органу з метою покладання на нього функцій щодо здійснення ліцензування діяльності суб’єктів системи крові, контролю за їх діяльністю у частині дотримання вимог щодо безпеки та якості донорської крові і компонентів крові тощо.

Окрім того, передбачається перегляд системи пільг для донорів, які здійснюють донацію на безоплатній основі.

Як повідомляв УНН раніше, ВРУ не підтримала у другому читанні та у цілому з техніко-юридичними правками проект закону про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові.

Українські Національні Новини

Політика