ukenru
rada-ukhvalila-za-osnovu-zakonoproekt-schodo-protiminnoyi-diyalnosti

Рада ухвалила за основу законопроект щодо протимінної діяльності

 • 10980 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №2618 про внесення змін до Закону України "Про протимінну діяльність в Україні". Відповідне рішення підтримали 273 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Метою прийняття зазначеного проекту Закону є оптимізація системи протимінної діяльності в Україні та приведення окремих положень Закону у відповідність до існуючого законодавства в Україні шляхом внесення відповідних змін.

Так, законопроектом вносяться технічні зміни, а саме узгодження термінології. Також зазначається, що Кабмін не здійснює контроль за дотриманням законодавства у сфері протимінної діяльності,а забезпечує проведення держполітики у цій сфері та здійснює державне регулювання, а також координує діяльність міністерств та інших органів влади, які залучаються до проведення заходів у сфері протимінної діяльності.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Єгор Божок прокоментував результати чергового онлайн засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ 13 травня в рамках головування України з проблематики легких озброєнь, боєприпасів та мін та заявив, що у центрі уваги перебувала проблема мінної загрози в зоні розв’язаного РФ конфлікту на сході України та зусилля міжнародних урядових та неурядових організацій з її подолання.

Українські Національні Новини

Політика