ukenru
rada-prishvidshila-vdoskonalennya-diyalnosti-u-sferi-vischoyi-osviti

Рада пришвидшила вдосконалення діяльності у сфері вищої освіти

 • 9722 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Верховна Рада скоротила на половину строки внесення альтернативних законопроектів до проекту закону щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти. Відповідне рішення підтримали 262 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти направлений на врегулювання таких сфер, як ліцензування освітньої діяльності, вступ для навчання для здобуття вищої освіти, реалізація міждисциплінарних освітніх програм, а також окремих питань, що стосуються забезпечення якості вищої освіти, студентоцентрованого навчання, форм здобуття освіти, вимог до керівника закладу, Національної рамки кваліфікацій тощо.

Його ухвалення, як очікується, створить умови зміцнення європейських засад функціонування системи вищої освіти, що сприятиме її зближенню з іншими країнами Болонського процесу, - прозорості, доброчесності, автономії, відповідальності за результат, визначить та посилить засади студентоорієнтованого навчання в закладах вищої освіти, можливості впливу студентів на якість освітніх послуг та управління закладами вищої освіти, створить передумови для більш рівного доступу до освіти та якісного вимірювання здобутків завдяки розширенню сфери використання зовнішнього незалежного оцінювання, вдосконалить основні інструменти впливу держави на діяльність закладів освіти – ліцензування і акредитацію.

Нагадаємо, у Міністерстві освіти та науки України планують фінансувати університети в залежності від якості їх роботи.

Українські Національні Новини

Політика