ukenru
rada-posilila-vidpovidalnist-za-nepravilne-perevezennya-ditey

ВР посилила відповідальність за неправильне перевезення дітей

 • 17487 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Парламентарі ухвалили в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок законопроект щодо посилення відповідальності за порушення правил перевезення дітей. Відповідне рішення підтримали 332 народних депутати України, передає кореспондент УНН.

Проект закону 1150 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей націлений на забезпечення належної безпеки перевезення дітей завдяки встановленню адміністративної відповідальності за порушення правил перевезення дітей.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення забезпечить усвідомлення ступеню відповідальності осіб, що перевозять дітей, та тим самим підвищить рівень безпеки дітей на дорозі, сприятиме зменшенню дорожньо-транспортного травматизму і смертності дітей.

Як зазначили автори документу, правильно встановлені дитячі автомобільні крісла є найдієвішим засобом пасивної безпеки для дитини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), правильно встановлені дитячі автомобільні крісла зменшують імовірність смерті немовлят приблизно на 70%, і на 54-80% дітей.

Водночас, в Україні власники автівок використовують дитячі крісла лише для 12% дітей віком до 6 років та майже ніколи для старших дітей.

Нагадаємо, щонайменше одна людина у світі гине кожної півтори хвилини у дорожньо-транспортній пригоді.

Українські Національні Новини

Політика