ukenru
rada-pochne-gotuvati-zakonoproekt-pro-osobliviy-status-donbasu-pislya-normandskoyi-zustrichi-razumkov

Рада почне готувати законопроект про "особливий статус" Донбасу після "нормандської" зустрічі - Разумков

 • 11380 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Верховна Рада України почне роботу над новим законопроектом про "особливий статус" Донбасу після того, як відбудеться зустріч лідерів держав у "нормандському форматі". Про це сказав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в інтерв'ю журналу "Фокус", передає УНН.

"Щоб сказати, що доведеться міняти в чинному законі, потрібно розуміти, який результат ми отримаємо від майбутньої зустрічі глав держав у "нормандському форматі". Коли вона відбудеться, ВР почне готувати законопроект. І це точно не буде відбуватися за зачиненими дверима", - сказав Разумков, відповідаючи на питання про те, чи почалася робота над новим законопроектом про "особливий статус" Донбасу.

Поки ж, з його слів, міркування про те, яким буде новий документ, це "гадання на кавовій гущі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристайко: для ВР буде складним завданням питання закону про особливості самоврядування на Донбасі

На питання про те, чи може робота над проектом нового закону про "особливий статус" Донбасу посилити невдоволення суспільства, очільник парламенту відповів, що "мала місце проблема комунікації з суспільством".

"Але позиція Президента залишається незмінною. Як і червоні лінії, про які він говорив", - додав він.

Додамо, до 31 грудня 2019 року діє закон "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", що передбачає дію особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Як повідомляв УНН, напередодні міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українська сторона зараз веде переговори про дату зустрічі лідерів у "нормандському форматі".

Українські Національні Новини

Політика