ukenru
rada-pidtrimala-sche-odin-antireyderskiy-zakonoproekt

Рада підтримала ще один антирейдерський законопроект

 • 18607 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Народні депутати 308 голосами "за" ухвалили за основу законопроект №3783, який є частиною "антирейдерського" пакета законодавчих ініціатив, передає УНН.

Деталі

Під час представлення законопроекту у парламенті його співавторка народний депутат Галина Янченко привернула увагу до таких злочинів у сфері господарської діяльності як рейдерство. 

Раніше Янченко зазначала, що законопроектом пропонуються зміни до Кримінального кодексу України, якими достатньо серйозно посилюється відповідальність за найбільш поширені рейдерські правопорушення. Серед них - підробка документів, печаток, штампів, протиправне заволодіння майном підприємства та інші. Загалом, зміни вносяться до 8 статей ККУ.

Так, для осіб, які подають на державну реєстрацію підробні документи, штрафи збільшуються у 10 разів, і становитимуть від 85 000 до 170 000 грн. До такого ж рівня виростуть санкції й за підробку документів для державної реєстрації юросіб та ФОПів.

Окремо посилюється відповідальність для осіб, які надають публічні послуги, зокрема для нотаріусів та державних реєстраторів. За участь у рейдерських атаках таким особам загрожують штрафи від 136 000 грн до 204 000 грн. А максимальний вид покарання - позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

Доповнення

До пакету ще входить законопроект №3774 про зміни до процесу реєстрації. А перший з пакету закон №159-IX вже набув чинності.

Українські Національні Новини

Політика