ukenru
rada-ne-ukhvalila-zhodnogo-zakonoproektu-zayshla-v-pitannya-vkks-i-zastryagla-na-pravkakh

Рада не ухвалила жодного законопроекту: зайшла в питання ВККС і застрягла на правках

 • 16134 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Верховна Рада України у п’ятницю не ухвалила жодного законопроекту, парламент почав розгляд законодавчої ініціативи щодо Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, однак не пройшов і половини правок, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, мова йде про проект закону № 3711-д щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Документом, серед іншого, визначається порядок формування ВККС, визначається порядок проведення конкурсу та призначення на посаду члена комісії тощо.

Зауважимо, що у порівняльній таблиці до законопроекту міститься 531 поправка і пропозиція. Профільний комітет за результатом розгляду пропонує 192 поправки врахувати, решту – відхилити. Сьогодні нардепи змогли дійти до розгляду лише 11-ї правки.

Метою законопроекту № 3711-д є зокрема відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, вдосконалення процедури її формування та діяльності.

Законопроектом передбачаються зміни до низки законів України, зокрема встановлюється, що ВККС складається з шістнадцяти членів, вісім з яких призначаються з числа суддів або суддів у відставці. Комісія суддів України вважається повноважною, за умови призначення до її складу не менше одинадцяти членів.

Визначається також, що призначення на посаду члена ВККС здійснюється Вищою радою правосуддя за результатами конкурсу в порядку, встановленому цим Законом, строком на чотири роки. Одна і та сама особа не може обіймати посаду члена ВККС більше, ніж два строки поспіль.

Що було раніше

Так, президент Володимир Зеленський ще влітку минулого року зареєстрував як невідкладний законопроект, який мав вирішити проблему з ВККС.

Восени свій висновок на законопроект надала Венеціанська комісія. Профільний Комітет Верховної Ради з питань правової політики допрацював документ і вже поточного року представив доопрацьований 3711-д.

Українські Національні Новини

Політика