ukenru
rada-nbu-dala-rekomendatsiyi-pravlinnyu-natsbanku

Рада НБУ дала рекомендації правлінню Нацбанку

 • 8431 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Рада Національного банку України схвалила оцінку діяльності правління НБУ щодо виконання Основних засад грошово-кредитної політики у І півріччі 2019 року, а також дала рекомендації правлінню Національного банку. Про це повідомив голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин у Facebook, передає УНН.

"Рада Національного банку України схвалила Оцінку діяльності Правління у І півріччі 2019 року... Рада визнала, що незважаючи на відносно жорстку монетарну політику, інфляція упродовж першого півріччя 2019 року продовжувала перевищувати цільовий діапазон, визначений Основними засадами грошово-кредитної політики на 2019 рік та середньострокову перспективу", - вказав Данилишин.

Рада НБУ, як повідомив її очільник, надала правлінню наступні рекомендації:

  • до кінця третього кварталу 2019 року підготувати окремий звіт щодо пояснення причин тривалого відхилення фактичних значень зростання індексу споживчих цін від задекларованих Нацбанком цілей та заходів, що мають бути вжиті Нацбанком та іншими органами державного управління з метою приведення інфляції до цілі в 2020 році.
  • у зв’язку із значними структурними змінами в економіці України обновити дослідження щодо обґрунтованості цільового рівня інфляції та проінформувати Раду про результати до кінця 2019 року.
  • провести дослідження щодо рівня сприйняття окремих комунікацій Нацбанку різними економічними агентами, зокрема щодо очікувань учасників ринку про зміни у політиці або обґрунтованості зміни прогнозів.
  • у межах Стратегії розвитку фінансового сектору на 2020-2025 роки при взаємодії з іншими регуляторами фінансового сектору розробити план заходів щодо розвитку фінансового ринку для покращення дії монетарного трансмісійного механізму.
  • у регулярних звітах Правління щодо проведення грошово-кредитної політики обов’язково висвітлювати питання "Вплив грошово-кредитної політики на умови та динаміку кредитування в Україні". Оцінка грошово-кредитної політики та її вплив на соціально-економічний розвиток потребують більш ретельного вивчення реакції кредитного ринку (як ключового для рівня ділової активності в країні) на зміни у грошово-кредитній політики.

Також, з його слів, Рада взяла до відома пропозиції Правління до матеріалів Основних засад грошово-кредитної політики на 2020 рік і середньострокову перспективу. Відповідний документ Рада має затвердити у вересні 2019 року.

Нагадаємо, у лютому Рада НБУ схвалила оцінку діяльності правління НБУ за 2018 рік.

Українські Національні Новини

Економіка