rada-mozhe-rozglyanuti-postanovu-pro-viklyuchennya-lovochkina-z-komitetu-natsbezpeki-v-berezni-venislavskiy

Рада може розглянути постанову про виключення Льовочкіна з комітету нацбезпеки в березні - Веніславський

 • 876893 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Верховна Рада, можливо, розгляне постанову про виключення нардепа групи "Платформа за життя та мир" та одного з екслідерів ОПЗЖ Сергія Льовочкіна зі складу комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки у березні. Про журналісту УНН повідомив народний депутат з цього комітету Федір Веніславський.

Цитата

«Рішення про персональний склад керівництва та комітетів приймає Верховна Рада шляхом голосування. Член нашого комітету Марʼяна Безугла зареєструвала постанову про внесення змін до переліку та кількості складу комітетів, де запропонувала Льовочкіна виключити зі складу комітету національної безпеки і оборони. Льовочкін за час формування ВР і на момент війни доступу до державної таємниці не отримував, на засіданнях комітету до війни він був присутній, коли розпочалась війна - він в онлайн-режимі присутній», - розповів Веніславський.

На думку Веніславського, перебування Льовочкіна в складі комітету загрозі національній безпеці не становить, це скоріш політичне питання.

«Це політичне питання, яке пов'язане з тим, що представник «ОПЗЖ», яка була проросійською політичною силою, перебуває в складі комітету. Тому так, політично це не зовсім коректно. Хоча з його боку дій, які б становили загрозу національній безпеці, я не бачу», - сказав Веніславський.

Окрім того, він спрогнозував, коли ВР може розглянути постанову про його виключення.

«Думаю, точно не найближчими днями, напевне, уже в березні. Регламентний комітет ще має цю постанову проаналізувати та зробити свій висновок», - зазначив Веніславський.

Доповнення

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв раніше, що усі представники ОПЗЖ повинні піти з Верховної Ради.

У травні повідомлялося, що ОПЗЖ офіційно припинила діяльність у Верховній Раді.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вірменія направила Азербайджану проект мирного договору

     • 475366 переглядiв