ukenru
rada-dozvolila-kupiti-u-airbus-55-vertolotiv

Рада дозволила купити у Airbus 55 вертольотів

 • 11173 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Верховна Рада ратифікувала угоду між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні, що передбачає закупівлю 55 вертольотів. За відповідний законопроект проголосували 229 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Законопроектом передбачається ратифікація Угоди між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні, підписаної 29 травня 2018 року в м. Парижі. Угодою передбачається надання Україні кредиту на суму, що не перевищує 475 млн євро, для закупівлі гелікоптерів в кількості до 55 одиниць у компанії Airbus та пов’язаних з ними товарів, робіт, послуг для створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Франція підписали великий вертолітний проект

Згідно з Пояснювальною запискою, підписаною міністром внутрішніх справ України, закупівля гелікоптерів здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету та державних запозичень для створення в системі Міністерства внутрішніх справ єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

Як повідомляв УНН, Аваков у Парижі підписав договір про постачання 55 французьких вертольотів.

Українські Національні Новини

Політика