pytanniam-budivnytstva-fortyfikatsiinykh-sporud-v-ukraini-bude-zaimatys-novostvorena-robocha-hrupa-pry-minoborony

Питанням будівництва фортифікаційних споруд в Україні буде займатись новостворена робоча група при Міноборони

 • 12479 переглядiв

В Україні створили міжвідомчу робочу групу для оптимізації будівництва військових фортифікаційних споруд та вирішення пов'язаних з цим питань. Група працюватиме в режимі 24/7, координуватиме зусилля військових та державних органів.

При Міністерстві оборони створили міжвідомчу робочу групу, яка вивчатиме проблемні питання з будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд та вчасно реагуватиме на них. Таке рішення ухвалили на зустрічі міністра оборони Рустема Умєрова з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

Деталі

Зазначається, що орган з питань будівництва фортифікаційних споруд працюватиме в режимі 24/7 за принципом "оперативного штабу".

Робоча група координуватиме зусилля всіх органів військового управління, центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд - аби робота за цим напрямком була системною.

У планах групи - впровадити реформу, щоб визначити зони відповідальності: на першій лінії оборони будівництво фортифікаційних споруд здійснюють військові підрозділи, на другій-третій - Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України через залучення приватних підрядних організацій

-йдеться у повідомленні Міноборони.

Для впровадження нових підходів уряду запропонують  затвердити нову ефективну модель з будівництва фортифікаційних споруд.

Також повідомляється, що при міжвідомчій робочій групі вже створена волонтерська бізнес-спільнота, яка висловила готовність надавати меценатську допомогу в будівництві фортифікаційних споруд на найбільш "гарячих" напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закупівля ракет і боєприпасів - один із пріоритетів оборонного бюджету - Міноборони

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині у будинку вибухнув газовий балон: постраждала людина

     • 12410 переглядiв

    ПС ЗСУ: зафіксовано ракету в напрямку Кривого Рогу

     • 17963 переглядiв