ukenru
putin-zapevniv-baydena-scho-ne-prodovzhuvatime-eskalatsiyu-na-teritoriyi-ukrayini-zelenskiy

Путін запевнив Байдена, що не продовжуватиме ескалацію на території України - Зеленський

 • 21433 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Президент України Володимир Зеленський отримав інформацію від президента США Джозефа Байдена, що Російська Федерація не продовжуватиме ескалацію на території України. Про це голова держави заявив в інтерв'ю "1+1", передає УНН.

Цитата

"Меседж, який я отримав від президента США, що Росія запевнила Сполучені Штати Америки та весь світ, що вона не збирається продовжувати ескалацію щодо територій нашої незалежної держави", — наголосив Зеленський.

Раніше

Як повідомляв УНН, переговори Володимира Зеленського та Джо Байдена розпочалися 9 грудня о 13:34 за вашингтонським часом (20:34 за київським часом) і тривали півтори години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жодних рішень щодо України без України": у Білому домі підбили підсумки розмови Байдена та Зеленського

7 грудня відбулася онлайн-зустріч президентів Росії та США. Основною темою переговорів була Україна та російське нарощування військової сили біля її кордонів.

Контекст

Українська влада та західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Українські Національні Новини

Політика