putin-yide-v-saudivsku-araviiu-ta-oae-obhovoriuvaty-viinu-na-blyzkomu-skhodi

путін їде в Саудівську Аравію та ОАЕ обговорювати війну на Близькому Сході

 • 23400 переглядiв

російський диктатор володимир путін завтра, 6 грудня, відвідає в Саудівську Аравію та Об'єднані Арабські Емірати. Під час робочої поїздки обговорить, зокрема, конфлікт Ізраїлю та ісламістського угруповання ХАМАС. Про це повідомив прес-секретар президента рф дмитро пєсков, пише УНН із посиланням на росЗМІ.

Двосторонні відносини, обмін думками з міжнародного порядку денного, з регіонального порядку денного. Це, звичайно ж, і палестино-ізраїльський конфлікт. Але насамперед ідеться про двосторонні відносини

 - зазначив пєсков.

Він також додав, що візит російського диктатора до двох країн відбудеться "фактично за одну добу".

Раніше росЗМІ повідомляли, що наступного дня, 7 грудня, президент Ірану Ібрагім Райсі відвідає москву з офіційним візитом, де зустрінеться з путіним. Уточнюється, що на зустрічі з путіним Раїсі планує обговорити двосторонні відносини між Іраном і росією, а також Палестину.

Нагадаємо

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі (МКС) у березні 2023 року видав ордер на арешт володимира путіна через незаконну депортацію українських дітей з тимчасово окупованих територій до рф.  Об'єднані Арабські Емірати і Саудівська Аравія не входять до числа країн, які ратифікували Римський статут МКС. При цьому ОАЕ підписали, але не ратифікували договір, зазначають росЗМІ.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль хоче створити буферну зону в повоєнному Секторі Газа – Reuters

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Глобальні викиди CO2 досягають рекордного рівня – вчені

     • 24418 переглядiв