ukenru
putin-u-travni-poide-v-kytai-reuters

путін у травні поїде в Китай - Reuters

 • 23871 переглядiв

путін відвідає Китай у травні для переговорів з Сі Цзіньпіном, що, ймовірно, буде його першою закордонною поїздкою після переобрання президентом рф

президент росії володимир путін у травні вирушить до Китаю на переговори з лідером Сі Цзіньпіном. Візит путіна може стати першою закордонною поїздкою очільника кремля за час його нового президентського терміну,  повідомляє Reuters із посиланням на свої джерела, передає УНН

Деталі 

"путін відвідає Китай", - повідомило Reuters одне з джерел, яке говорило на умовах анонімності. Цю інформацію незалежно підтвердили ще чотири джерела. 

Ще одне джерело повідомило, що поїздка путіна до Китаю, ймовірно, відбудеться у другій половині травня. Як пише Reuters, візит путіна відбудеться перед запланованою поїздкою Сі до Європи.

Офіційний вступ путіна на посаду президента має відбутися близько 7 травня.

У неділю путін заявив журналістам, що у росії та Китаю схожі світогляди, відносини між ними стабільні частково завдяки гарним особистим стосункам путіна і Сі, і що москва і Пекін будуть і далі розвивати зв'язки в найближчі роки.

Доповнення 

Останніми роками Китай зміцнив свої торговельні та військові зв'язки з росією. Дві країни оголосили про партнерство "без обмежень" у лютому 2022 року, коли путін відвідав Пекін за кілька днів до повномасштабного вторгнення. Сі відвідав росію під час своєї першої після пандемії закордонної поїздки в березні минулого року. 

Лідери двох країн зустрічалися понад 40 разів, востаннє в жовтні, коли путін був "почесним гостем" саміту "Пояс і шлях" у Пекіні.

Сі Цзіньпін провів телефонну розмову з путіним: про що говорили08.02.24, 13:00 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Новини Світу