putin-ta-volodimir-zelenskiy-pogodilisya-vidvidati-samit-g20-pidgotovka-yde-povnim-khodom-zmi

путін та Володимир Зеленський погодилися відвідати саміт G20. Підготовка йде повним ходом - ЗМІ

 • 463367 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. володимир путін та президент України Володимир Зеленський мають відвідати саміт G20 цього року в Індонезії. Про це повідомляє The National з посиланням на посла Індонезії в ОАЕ Хусіна Багіса, передає УНН.

Цитата

"Обидва погодилися бути присутніми, - сказав посол Індонезії в ОАЕ Хусін Багіс в ексклюзивному інтерв'ю The National. - Ситуація непроста через українсько-російську війну".

Деталі

Багіс сказав, що логістична підготовка до прийому двох президентів уже триває повним ходом.

"Ми вирішуємо, в яких готелях їх розмістити - в одному для путіна і в іншому для Зеленського", - сказав він, маючи на увазі необхідність уникати напруженості, розміщуючи їх надто близько один до одного.

"Індонезія відрізняється від інших країн, - сказав він. - У моїй країні все спокійно".

Мир займатиме важливе місце на порядку денному поряд зі здоров'ям, цифровою трансформацією та переходом на стійку енергетику.

"Ми хочемо зробити G20 платформою для миру, а не конфлікту", - сказав Багіс.

Ні українське, ні російське МЗС не відповіли на запити The National підтвердити плани участі лідерів у зустрічі на Балі 15 та 16 листопада.

Раніше

У четвер президент США Джо Байден не виключив зустрічі з путіним під час саміту.

Доповнення

Очікується, що багатосторонній форум у листопаді збере лідерів 20 найбільших економік світу, а також запрошених країн, таких як ОАЕ та Україна.

Створена у 1999 році, на частку членів G20 припадає 85 відсотків світового валового внутрішнього продукту, 75 відсотків міжнародної торгівлі та дві третини населення світу, що робить форум ключовою платформою для міжнародного економічного співробітництва.

Група займається питаннями, пов'язаними зі світовою економікою та фінансовою стабільністю, а також зміною клімату та стійким розвитком.

Індія прийме свій перший саміт G20 у Нью-Делі у вересні наступного року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Гарбузовий сезон: рецепти від відомих шеф-кухарів

     • 409295 переглядiв

    росіяни випустили 10 ракет по селу на Сумщині

     • 158693 переглядiв