ukenru
putin-prokomentuvav-slova-zelenskogo-pro-zmovu-srsr-i-natsistskoyi-nimechchini-pid-chas-napadu-na-polschu

Путін прокоментував слова Зеленського про змову СРСР і нацистської Німеччини під час нападу на Польщу

 • 111676 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Заява Президента України Володимира Зеленського, який назвав напад на Польщу в 1939 році змовою двох тоталітарних режимів СРСР і нацистської Німеччини, негативно позначиться на російсько-українських відносинах. Про це повідомив президент Росії Володимир Путін в ефірі одного з російських телеканалів, передає УНН.

"Негативно. Я думаю, що і для нього самого - Володимира Олександровича - нічого в цьому хорошого немає, маючи на увазі, що сама Україна сильно постраждала під час Другої світової війни", - заявив Путін.

Як відомо, на спільному брифінгу з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Освенцімі 27 січня Зеленський назвав напад на Польщу в 1939 році змовою двох тоталітарних режимів СРСР і нацистської Німеччини.

"Польща та польський народ першими відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни й дало змогу нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту. Сьогодні всім демократичним державам необхідно об'єднати свої зусилля. Європа та світ не мають права сьогодні мовчати, як це було в 1939 році, не мають права на байдужість і бездіяльність", - заявив тоді Президент України.

Нагадаємо, раніше у Кремлі заявили, що слова Зеленського про СРСР "помилкові та образливі".

Українські Національні Новини

Політика