ukenru
putin-poyide-na-rosiyski-masshtabni-navchannya-skhid-2018

Путін поїде на російські масштабні навчання "Схід-2018"

 • 10487 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Президент РФ Володимир Путін під час поїздки у російський Далекосхідний федеральний округ відвідає один з етапів стратегічних навчань "Схід-2018", які у НАТО назвали демонстрацією зосередженості РФ на масштабних конфліктах. Про це з посиланням на прес-секретаря президента Дмитра Пєскова повідомляє російська газета "Известия", передає УНН.

За словами Пєскова, російські військові навчання "Схід-2018" Володимир Путін відвідає після участі в Східному економічному форумі у Владивостоці.

Цього разу в маневрах збройних сил РФ беруть участь військовослужбовці народно-визвольної армії Китаю. Як пояснив виданню Дмитро Пєсков, присутність на навчаннях голови КНР Сі Цзіньпіна не планується.

Напередодні голова міноборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що маневри "Схід-2018" стануть наймасштабнішим заходом підготовки військ в історії російської армії.

"До них залучаються близько 300 тис. військовослужбовців, понад 1 тис. літаків, вертольотів, а також безпілотних літальних апаратів, до 80 кораблів і суден забезпечення, до 36 тис. танків, бронетранспортерів та інших машин", - сказав Сергій Шойгу.

Російський міністр уточнив, що активна фаза наймасштабніших маневрів російської армії "Схід-2018" пройде з 11 по 17 вересня на дев'яти полігонах і в акваторіях Японського, Берингового і Охотського морів.

Нагадаємо, представник НАТО Ділан Вайт заявив, що Альянс був повідомлений про російські навчання "Схід-2018" ще у травні цього року і буде уважно спостерігати за їх проведенням. З його слів, Росія запросила представників НАТО приїхати на навчання, і цю пропозицію розглядають. Ці навчання демонструють нам, що РФ, як і раніше зосереджена на масштабних конфліктах, вказав представник НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу