putin-poobitsiav-si-tszinpinu-shcho-rosiia-voiuvatyme-v-ukraini-piat-rokiv-nikkei

Путін пообіцяв Сі Цзіньпіну, що Росія "воюватиме в Україні п’ять років" – Nikkei

 • 90871 переглядiв

Путін сказав Сі, що Росія готова воювати в Україні щонайменше п'ять років, прагнучи перемогти і вплинути на глобальні стратегії.

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі із Сі Цзіньпіном у Москві у березні сказав, що Росія "воюватиме щонайменше п’ять років" в Україні. Про це пише Nikkei з посиланням на власні джерела, передає УНН.

Деталі

Видання пише, що під час зустрічі Путін запевнив Сі, що Росія зрештою вийде переможцем у війні. Ймовірним наслідком було те, що затяжна війна піде на користь Росії.

Нещодавно The New York Times повідомила, що принаймні з вересня Путін використовує посередників, щоб сигналізувати про те, що він відкритий для припинення вогню за умови, що Росія зможе зберегти окуповані нею території.

Але враховуючи слова Путіна Сі в березні, наміри російського лідера щодо припинення вогню не слід сприймати за чисту монету

пише Nikkei.

Можливо, Путін хоче просто створити ілюзію, що він рухається до припинення вогню чи навіть миру напередодні президентських виборів у Росії в березні, вважаючи, що така атмосфера сприятиме йому на виборах.

Тим часом Китай Сі Цзіньпіна переглянув свою стратегію, частково ґрунтуючись на зауваженні Путіна про "п’ять років".

Якщо війна між Росією та Україною затягнеться, це суттєво вплине на плани та амбіції Сі під час його безпрецедентного третього терміну на посаді президента Китаю та генерального секретаря Комуністичної партії Китаю. Це також може вплинути на велику мету Сі – об’єднання Тайваню з материковим Китаєм.

Саміт ЄС-Китай: Сі Цзіньпін застеріг високопосадовців Євросоюзу не вступати в "конфронтацію"07.12.23, 14:54

Заява Путіна про те, щоб п'ять років воювати в Україні, може вплинути і на військову політику Японії. Японія вже переглянула основні принципи, які роками забороняли експорт зброї.

На підставі останніх змін уряд вирішив експортувати до США керовані ракети Patriot, виготовлені за ліцензією в Японії. США постачали ракети Patriot в Україну та сусідні країни.

Японія експортуватиме ракети Patriot до США за умови, що вони не будуть постачатися в треті країни. І все-таки головною метою є поповнення американського запасу ракет, оскільки американські запаси вичерпуються через тривале вторгнення Росії в Україну.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вуличне укриття у Херсоні не витримало обстрілу

     • 121319 переглядiв

    У Запоріжжі під час повітряної тривоги прогримів вибух

     • 120572 переглядiв

    Польща заявила про ліквідацію державних медіа

     • 54506 переглядiв