prykordonnyky-za-dobu-zatrymuiut-na-kordoni-po-20-25-vtikachiv-demchenko

Прикордонники за добу затримують на кордоні по 20-25 втікачів - Демченко

 • 54035 переглядiв

Українські прикордонники щодня затримують в середньому 20-25 порушників за незаконний перетин кордону, причому останнім часом кількість таких спроб зменшилася, що частково пояснюється погодними умовами.

Прикордонники фіксують зменшення випадків незаконного перетину державного кордону. Загалом за добу прикордонники затримують в середньому близько 20-25 порушників, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

За словами Демченка, останнім часом прикордонники фіксують зменшення випадків незаконного перетину державного кордону. Він зазначає, що цьому сприяють погодні умови.

"До прикладу, в жовтні порівняно з вереснем спроб порушення державного кордону було зменшено на 11%, в листопаді також фіксуємо певне зменшення. Але на жаль такі спроби продовжуються", - сказав Демченко.

Речник зазначає, що прикордонники вже неодноразово виявляли тіла загиблих, які планували перетнути державний кордон у гірській місцевості та через річки.

Загалом за добу ми зараз затримуємо близько 20-25 порушників. Це і по "зеленій ділянці" кордону (поза межами пункту пропуску - ред.), а також і в пунктах пропуску, коли люди намагаються використати підроблені документи або підкупити інспекторів ДПСУ

 - додав Демченко.

Крім того, він зазначив, що в минулому році кількість випадків незаконного перетину державного кордону була значно більша.

"Тоді за добу могли затримуватися групи, кілька груп, але загальна кількість за добу коливалася десь на рівні 80-90 порушників, які затримувалися безпосередньо на лінії державного кордону", - резюмував Демченко.

Нагадаємо

Прикордонники Чопського загону затримали групу чоловіків, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі