prydatnist-chy-neprydatnist-do-viiskovoi-sluzhby-vyznachaie-vlk-a-ne-hrupa-invalidnosti-zaluzhnyi

Придатність чи непридатність до військової служби визначає ВЛК, а не група інвалідності – Залужний

 • 36784 переглядiв

Головнокомандувач ЗСУ Залужний наголошує, що придатність до військової служби визначає військова комісія, а не статус інвалідності. Збройні сили прагнуть набирати лише тих, хто фізично здатен воювати.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що в ЗСУ хочуть, щоб військо поповнювалося людьми, які за своїми фізичними показниками можуть воювати, але придатність чи непридатність до військової служби визначає ВЛК, а не група інвалідності. Про це він сказав в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Я вважаю, що на сьогодні оперування ступінню інвалідністю другої групи, третьої групи не є актуальним, тому, що вирішує придатність до військової служби не інвалідність, яку має людина, а військово-лікарська комісія, яка визначає чи придатна людина до військової служби, чи не придатна

- сказав Залужний.

Він зазначив, що у законопроєкті про мобілізацію в ЗСУ погодилися, що потрібно позбавитися такого поняття, як обмежено придатний.

У тому законопроєкті, ми погодилися з поняттям, що необхідно все ж таки залишити два поняття в нашому законодавстві – це людина, яка придатна до військової служби та непридатна до військової служби. Позбавитися такого поняття, як обмежено придатний. Коли ми дамо відповідь собі на ці питання – придатний або не придатний, то ми зрозуміємо чи є нам сенс далі оперувати такими поняттями, як інвалід другої групи або третьої

 - зазначив Залужний.

В Україні перевірку пройшли 100% ВЛК: виявлено певні проблеми - офіс омбудсмана20.10.23, 00:30 • [views_340545]

Головнокомандувач заявив, що в ЗСУ хочуть, щоб військо поповнювалося людьми, які за своїми фізичними показниками можуть воювати.

Ми з абсолютною повагою відносимося до тих людей, які знаходяться в цивільному середовищі й ми хочемо, щоб військо поповнювалося людьми, які можуть за своїми фізичними показниками воювати. Але це все буде вирішувати ВЛК, яка на сьогодні має таке повноваження

- сказав Залужний.

Доповнення

Кабмін вніс до Ради законопроєкт щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Зокрема у ньому передбачається виключення з переліку висновків військово-лікарських комісій висновку про обмежену придатність до військової служби.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В ПС ЗСУ повідомили про ракети в напрямку Дніпра

     • 37068 переглядiв