ukenru
protivnitsyu-pivnichnogo-potoku-2-berbok-ofitsiyno-zatverdili-kandidatom-u-kantsleri-frn-vid-zelenikh

Противницю "Північного потоку-2" Бербок офіційно затвердили кандидатом у канцлери ФРН від "зелених"

 • 25177 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Співголова німецької партії "Союз-90"/"Зелені" Анналена Бербок на онлайн-з'їзді політсили у суботу була затверджена кандидатом у канцлери Німеччини. Трансляцію вели на сайті партії, передає УНН.

Деталі

На партійному з'їзді в Берліні вона отримала 98,5 відсотка голосів делегатів - 678 з 688, повідомляють німецькі ЗМІ. 

"Зелені" висувають свого кандидата в канцлери вперше за 40-річну історію партії.

Хто така Бербок

Одна з центральних тем для Бербок, депутата Бундестагу з 2012 року, - боротьба з кліматичними змінами. У зовнішній політиці Бербок жорстко критикує дії Росії в Україні, а також виступає проти завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". "Цей газопровід протидіє геостратегічним інтересам європейців, він чітко спрямований проти України, суперечить європейським цілям із захисту клімату та всім санкціям ЄС проти Росії, і тому це абсолютно фатальний проєкт", - заявила Бербок у лютому 2021 року телеканалу ARD.

І саме вона тепер має непогані шанси стати новою канцлеркою Німеччини. 

Так, Бербок вже зробила низку програмних заяв, більшість з яких стосуються внутрішньої політики, економіки та захисту клімату й довкілля - пріоритетної для "зелених" теми.

Зокрема, для подолання економічних наслідків пандемії COVID-19 у ФРН Бербок пропонує до кінця десятиліття додаткові інвестиції на суму у 50 мільярдів євро щорічно. Особливий наголос "зелена" кандидатка робить на зменшенні бюрократичних процедур для малого і середнього бізнесу і підтримці цих підприємств.

У справі захисту клімату вона закликає орієнтуватися на цілі Паризької кліматичної угоди - обмеження зростання середньої температури повітря в світі до 1,5 градуса Цельсію в порівнянні з доіндустріальним періодом. У ФРН до 2030 року викиди вуглекислого газу CO2 в атмосферу, на думку Бербок, мають зменшитися на 70%.

Доповнення

Німецькі "зелені" ще 19 квітня оголосили про рішення висувати співголову партії "Союз 90/Зелені" Анналени Бербок кандидаткою на посаду канцлерки під час виборів до Бундестагу, що призначені на 26 вересня.

Суперниками Бербок в боротьбі за посаду канцлера ФРН є кандидат від консервативного блоку Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу Армін Лашет і кандидат від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), чинний міністр фінансів і віце-канцлер Олаф Шольц.

Українські Національні Новини

Новини Світу