ukenru
protesti-u-gruziyi-spetsnaz-u-tbilisi-rozganyaye-aktsiyu-protestu-ye-zatrimani-ta-postrazhdali

Спецназ у Тбілісі розганяє акцію протесту, є затримані та постраждалі

 • 6190108 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. У Тбілісі спецназ почав розганяти масштабну акцію протесту із застосуванням спецтехніки, сльозогінного газу та димових шашок, передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

Деталі

Незважаючи на розгін у вівторок, на повторну акцію зібралося ще більше людей – противників законопроекту «Про прозорість іноземного впливу», затвердженого напередодні першого читання.

Серед присутніх були учасниці Жіночого маршу, які влаштували ходу від площі Першої республіки. Також окремою колоною прийшли студенти під гаслом «Ні російському закону». Тут же збиралися прихильники опозиційних партій і просто громадяни, які вважають, що ухвалення закону поведе Грузію російським шляхом репресій.

Декілька годин багатотисячна акція проходила відносно спокійно. Ситуація стрімко загострилася за годину до півночі — частина мітингувальників почала оточувати будівлю парламенту. Окремі групи почали бити шибки і розхитувати огорожі.

Далі події розвивалися за сценарієм вівторка. Спецназ із водометами почав спускатися вздовж будівлі парламенту, і водночас пішов з боку площі Свободи проспектом Руставелі.

Очевидці повідомляють про велику кількість постраждалих серед учасників акції — від газу, диму та тисняви в паніці. Одночасно пішли затримання — лише на відео потрапило щонайменше десять випадків.

Як пише PaperKartuli, частина мітингувальників повертаються Руставелі до парламенту і стріляють салютом у силовиків. 

Доповнення

Масові протести в Тбілісі почалися 7 березня після ухвалення парламентом у першому читанні закону про "іноземних агентів".

Лідери опозиції закликали своїх прихильників виходити на вулиці, на площі перед парламентом зібралося кілька тисяч людей. Під час акції сталися сутички протестувальників із поліцією. Застосували водомети.

Як зазначено, у центрі Тбілісі до пізнього вечора тривало протистояння прихильників опозиції та силовиків.

У МВС Грузії повідомили про затримання 66 осіб на акції у Тбілісі.

Українські Національні Новини

Новини Світу