ukenru
protasov-uaf-maye-bagato-zapitan-do-neyakisnogo-arbitrazhu-matchiv-chempionatu

Протасов: УАФ має багато запитань до неякісного арбітражу матчів чемпіонату

 • 12804 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Комітет арбітрів УАФ — незалежна структура. Разом з тим, УАФ непокоїть якість арбітражу в окремих футбольних матчах. Про це заявив перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов, передає УНН із посиланням на пресслужбу УАФ.

За його словами, претензії до футбольного арбітражу були завжди. Так склалося історично, і саме тому УАФ за ініціативи президента асоціації Андрія Павелка впровадила систему VAR у матчах чемпіонату та Кубку України.

"Поки система використовується лише на ключових матчах чемпіонату, але УАФ працює над тим, щоб із сезону-2021/2022 система VAR була задіяна на всіх матчах УПЛ. Водночас в окремих випадках арбітри, на мою думку, неефективно використовують систему VAR, що призводить до незадоволення якістю арбітражу", - каже Протасов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Колос" зробив заяву: "суддівство на користь "Динамо" - це не помилки" 

Попри те, що у Комітету арбітрів УАФ є повна підтримка з боку керівництва асоціації, ніхто ніколи не втручається в їхні кадрові питання, питання ротації арбітрів та їхнього покарання, додав Протасов.

"Водночас викликає певне занепокоєння регулярне згадування окремих арбітрів у контексті неякісного арбітражу матчів чемпіонату. Яскравий приклад — Микола Балакін, який нещодавно знову припустився грубих помилок після тривалого відсторонення за схожі дії", - пояснює він.

Незрозумілі та прикрі суддівські помилки є не тільки в матчах УПЛ, а й у матчах щойно поновленої першої ліги, каже Протасов.

"У першому ж турі після поновлення поєдинків у першій лізі ми маємо великі претензії однієї з команд до якості арбітражу. Зокрема, це стосується роботи Ярослава Козика в матчі "Чорноморець" — "Волинь". Нагадаю, цей досвідчений арбітр уже був раніше відсторонений від арбітражу в матчах УПЛ за грубі помилки.

Але, схоже, висновки зроблені не були. Судячи з наявних відеоповторів та попереднього аналізу, уже зараз можна говорити, що арбітраж у цьому матчі не відповідав його рівню, а головний рефері ухвалив низку дуже спірних рішень", - додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" не заслужило на перемогу у матчі з "Колосом", а суддя не впорався зі своїм завданням - Сабо

Рефері Козик був призначений на матч з урахуванням важливості гри для розподілу підсумкових місць у турнірній таблиці, каже Протасов, визнаючи, що арбітр не виправдав сподівання.

"Сподіваюся, що комітет арбітрів візьме цю інформацію до відома й зробить відповідні висновки", - підкреслює він.

Як писав УНН, фінальний матч Кубка України пройде в Харкові. 

Київське “Динамо” і полтавська “Ворскла” зустрінуться стадіоні “Металіст” 8 липня 2020 року.

Українські Національні Новини

Спорт