ukenru
proschannya-z-zakharchenkom-okhoronyali-schonaymenshe-100-boyovikiv-obsye

Прощання з Захарченком охороняли щонайменше 100 бойовиків – ОБСЄ

 • 8502 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. На прощанні із ватажком так званої "Донецької народної республіки" Олександром Захарченком, який загинув внаслідок вибуху, були присутні принаймні сто членів збройних формувань, які охороняли місце події. Про це повідомляє УНН  з посиланням на останній звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"2 вересня спостерігачі бачили кілька тисяч осіб (чоловіків і жінок, віком від 18 до 60 років), котрі зібралися навпроти театру опери та балету, розташованого на вул. Артема, 82. Вони прийшли на анонсовану "церемонію прощання" із загиблим Захарченком. Спостерігачі також зауважили, що на фасаді будівлі театру було прикріплено великий плакат із портретом Захарченка. На місці були присутні принаймні сто членів збройних формувань, деякі з яких були озброєні автоматами та пістолетами; вони охороняли місце події", - йдеться у звіті.

Крім того, на бульварі Пушкіна, де стався вибух, спостерігачі бачили щонайменше сто членів збройних формувань. Деякі з них були озброєні автоматами.

"За словами деяких із них, їхня присутність на бульварі Пушкіна пов’язана з проведенням "навчань із протидії терористичним актам", - уточнили у СММ.

Зазначено, що через вибух, внаслідок якого загинув Захарченко, інший член збройних формувань і ще принаймні дев'ять осіб зазнали поранень.

Як повідомляв УНН, 31 серпня ватажок "ДНР" Олександр Захарченко загинув в результаті вибуху в Донецьку. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП